Overslaan en naar de inhoud gaan

Haal voordeel uit je lidmaatschap

Net als meer dan 16.000 collega's!

Ondernemen in de bouwsector is topsport. Je hebt veerkracht nodig om veel en hard te werken, allerlei regeltjes te volgen, tijd te maken voor administratie, op de hoogte te blijven van nieuwigheden,… Net als topsporters kan je daarbij best een coach gebruiken. Dat is precies wat wij bij Confederatie Bouw doen: je begeleiden, adviseren en informeren, zodat jij kan focussen op wat voor jou belangrijk is.

Ontdek hier de vele voordelen van een lidmaatschap:

 • advies

  Advies op maat

  Je kan bij ons terecht voor alles wat met je beroep te maken heeft. Heb je een vraag op juridisch, sociaal, milieu, veiligheid, fiscaal of economisch vlak. Dan geven wij je advies:  correct en to-the-point, zonder veel tralala en zonder doorverwijzen. Zo vermijd je fouten of opzoekwerk die je tijd en geld kosten.

  Onze adviseurs
 • informatie

  Informatie van dag tot dag

  Door je lidmaatschap ben je steeds op de hoogte van alles wat reilt en zeilt in de bouwsector! Via het maandblad Bouwbedrijf, dagelijkse nieuwsbrief Bouwflash, infosessies, webinars, blogs, persberichten, themapublicaties, sectortijdschriften voor o.a. schrijnwerk, ruwbouw, hvac, elektriciteit, schilderwerken, parket ...

  Nieuws uit de sector
 • behartiging

  Behartiging van jouw belangen

  Als meest invloedrijke organisatie van de bouwsector komen wij voor je op bij de overheid en belangengroepen en zorgen dat jouw stem wordt gehoord. Zowel voor je specifieke beroep, als op lokaal, regionaal en federaal vlak! Want samen staan we sterk! 

  Persberichten
 • juridisch

  Juridische bijstand en opvolgen wanbetalers

  Onze juridische experts helpen je graag bij het opvolgen van slechte betalers, tussenkomst bij disputen met klanten, algemeen juridisch advies, nazicht van contracten, modelovereen-komsten, bouwwetgeving, reglementering overheidsopdrachten ...

  Onze adviseurs
 • dossiers

  Administratieve formaliteiten en dossiersamenstelling

  Onze adviseurs begeleiden je bij de dossiersamenstelling voor jouw erkenning als aannemer, omgevingsvergunning, transportdossier, opstart van een bouwfirma, omvorming van éénmans-zaak naar vennootschap ... Door onze jarenlange ervaring is je dossier bij ons in de beste handen!

  Onze adviseurs
 • kortingen

  Exclusieve voordelen en kortingen

  Veel leveranciers - in alle vakgebieden - kennen kortingen of voordelen toe aan leden van de Confederatie Bouw. Zo geniet je korting op een tankkaart, ehbo- en veiligheidsmateriaal, werkkledij, telefonie, software, pretparken ... . Je kan bij ons ook terecht voor gratis werfborden en veiligheidshesjes.

  Kortingen en voordelen
 • opleidingen

  Marktleider in bouwopleidingen

  Ruim aanbod voor zaakvoerders, arbeiders en bedienden. Zowel in open aanbod als op maat van de firma. Erkend voor tussenkomsten zoals kmo-portefeuille, winteropleiding, Cevora, Constructiv, Volta ... Als lid ontvang je steeds een mooie korting!

  Opleidingindebouw.be
 • BYH

  Promotie van je bedrijf via Buildyourhome

  Een mooi en gratis visitekaartje op onze bouw- en verbouwsite buildyourhome.be waar je je activiteiten, contactgegevens, logo en foto's kan aanvullen. Deze website wordt extra gepromoot op vakbeurzen en via sociale media, magazines en tv-kanalen.

  Buildyourhome
 • netwerken

  Netwerking

  Via de vele lokale en nationale activiteiten, infosessies en events kom je in contact met 2.900 collega's in West-Vlaanderen en meer dan 16.000 nationaal. Kom naar het Bouwforum, onze vakbeurzen, informatiesessies en netwerkevents of neem deel aan één van onze projecten zoals Brics of Topics.

  Agenda
 • Bouwdatabank

  Toegang tot de bouwdatabank

  Exclusieve toegang tot de website www.confederatiebouw.be, dé online databank voor de bouwsector, omdat kennis van zaken belangrijk is! Je kan er ook alle Belgische bouwbedrijven zoeken en controleren (financiële fiche, erkenning, artikel 30bis ... ) en ook heel wat modeldocumenten en attesten downloaden.

  Bouwdatabank
 • promotie sector

  Promotie van de sector

  Tijdens Open Wervendag en met de campagnes #werfze en #safetymypriority tonen wij aan dat onze sector niet alleen bijzonder boeiend is maar ook veilig, toekomstproof en een grote jobprovider.

  #werfze